Мрежата погълна и културата!

Мисия Пловдив

18-04-2013, 15:30

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Добре дошли в онлайн платформата за изкуство "Дигитален Ренесанс"

Те са млади, смели, различни. Живеят в Пловдив, не са стегнали куфарите за летището, напротив, искат да направят деня модерен и красив тук.

Това е сдружение "Младежки Глас" Пловдив. За мисия са приели да оставят усмивки след себе си.

Заради тях градът вече не е същият. Не преувеличавам. Ще се съгласите, ако видите последният им проект.

Добре дошли в творческа мрежа "Дигитален Ренесанс"! Отворете www.digitalrenaissance.eu.

Това е онлайн платформа за култура и изкуство. В нея се срещат автори, творци, потребители. Те чуват, виждат, усещат съвременната култура.

Началната страница е интерактивна карта, която ни дава инфо за конкретно място и събитие. Или както сподели колега това е модерен GPS. В бъдеще ще има информация за културни случки извън пределите на страната. Това може да се превърне в културна карта на целия свят, каза ръководителят на проекта Петко Танчев.

„Дигитален Ренесанс“ е място, където можете да споделите вашето творчество и да намерите други интересни творби на забележителни хора.

На страницата има специално място, където може да добавиш твоя проект, да се представиш като автор. Има възможност за публикуване на професионални и любителски видеоклипове.

Сайтът се пълни и с информация за културно- исторически паметници, автентични предмети и обекти, артефакти на древни култури. Специална категория представя забележителни личности интервюта и презентации на автори и творци.

Нетипичният проект на "Младежки глас" е финансиран от фондация "Пловдив 2019".