Работилничка за чудеса! За малки, големи и още по-големи

София Лайф

19-04-2013, 07:09

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Много настроение и ентусиазъм ни очакват тази събота в Дом на културата "Красно село". Заповядайте, входът е свободен

Първата любителска Работилница за чудеса на Фондация "СМАРТ" отваря вряти тази събота, 20 април от 13 часа.

В нея деца и техните братя, сестри, майки, бащи, баби или дядовци заедно ще изработват поздравителни картички за любимите хора.

Те могат да бъдат за рожден ден, за имен ден или за всеки един друг празник, за който ни се иска да бъдем оригинални и уникални в поднасянето на пожеланията си.

Работилницата за чудеса отваря врати в зала №3 на Дом на културата "Красно село" (бул. "Цар Борис III" №41) и ще продължи поне два часа, които ще са пълни с настроение и творчески ентусиазъм.

А понеже наближават Великденските празници, ще си поговорим и за Лазаруването, за Цветница. Входът е свободен!

Работилниците са алтернатива за пълноценно използване на свободното време. Те могат да се превърнат в неповторими семейни приключения, в които да си припомним удоволствието да бъдем и да правим неща заедно.

Те са още и провокация на творческото у всеки участник и стимул за търсене и разширяване на личния кръгозор в сферата на културата и приложните изкуства. Съчетавайки в едно играта, неформалното образование и забавленнието.

Работилници за чудеса са страхотна възможност да общуваме с удоволствие и в дух на толерантност.

"В различните работилници, които ще провеждаме два пъти месечно през периода май-октомври 2013 г., ще изработваме най-разнообразни предмети за украса и подаръци, дрехи, чанти, бижута и аксесоари от хартия, кожа, платове, вълна, мъниста, ширити, шнурове, както и от различни вече използвани, предвидени за изхвърляне, материали", съобщават организаторите.

Освен това ще предложим и любопитна, не толкова позната информация, за празничните традиции с акцент върху тези от софийския регион.

В края на октомври пък ще представим създадените творби в една обща изложба-базар, средствата от която ще използваме, за да продължим тази чудесна инициатива напред, допълват те.

Проектът "Работилници за чудеса" е разработен от екипа на Фондация "СМАРТ", клон София по направление "Любителско изкуство и детско творчество" на Столична програма "Култура".