ГЕРБ въвежда авансово възстановяване на ДДС за изрядните фирми

Мисия

19-04-2013, 09:15

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Лиляна Павлова: Ние намалихме регулаторните режими с 20%

Намаляване на административната тежест ще бъде един от основните управленски приоритети на ГЕРБ.

Към момента правителството е намалило регулаторните режими с 20%, но това не е достатъчно, обяви Лиляна Павлова, водач на листата на ГЕРБ в област Стара Загора.

"Първите две години от мандата ще работим усилено за въвеждане на електронно управление. Важно е да чуем гласа на бизнеса", подчерта Павлова. ГЕРБ предлага още ДДС да бъде авансово възстановяван в рамките на седем дни за изрядните фирми.

"Основен акцент в нашата програма ще бъде борбата с младежката безработица. За работодателите, които наемат младежи ще има стимули – ще поемем осигуровките им. Втората мярка е стажът на младежите да бъде признат като трудов опит", обясни още Павлова.

Водачът на старозагорската листа на ГЕРБ подчерта, че построяването на АЕЦ „Белене“ ще бъде пагубно за региона. Тя каза още, че едно от първите неща, които трябва да направи следващото правителство, за да се стабилизира енергийният сектор е да бъде намалена с 50% такса пренос.

По думите й това ще отпуши износа и ще позволи максимално натоварване на енергийните мощности в Стара Загора.

Павлова представи част от приоритетите на ГЕРБ за областта – разширение на пътя, свързващ автомагистрала "Тракия" със Стара Загора, изграждане на карго терминал на летището в региона и развитие на туризма чрез изграждане на общ туристически продукт.

Лиляна Павлова се срещна със служители в Завода за каучукови уплътнители в село Горно Ботево, "Стандард профил" България, завода за производство на колбаси "Кен" и "Медина – Мед".

Тя бе придружена от Красимир Велчев, бивш председател на групата на партията в 41-то Народно събрание и настоящ кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ, както и от кандидатите за народни представители от старозагорски многомандатен избирателен район д-р Кирил Добрев и Пламен Йорданов.