ГЕРБ, "Атака", БСП и ДПС със сигурност в новия парламент

Това сочи проучване на "АФИС" проведено между 9 и 15 април

На този етап може със сигурност да се твърди, че четири партии ще са участници в следващото Народно събрание, независимо от обстоятелствата, които могат да се случат до края на кампанията.

Това са ГЕРБ с 24%, БСП - 18,9%, "Атака" - 5,4% и ДПС с 5%.

Това заяви анализаторът от Агенция "АФИС" Стефан Георгиев, който представи резултатите от проучване, проведено между 9 и 15 април, 2013 г. по поръчка на Центъра за развитие на регионите.

То обхваща 1300 пълнолетни български граждани, подбрани случайно, предаде БГНЕС.

38.2% от хората смятат, че е малко вероятно изборите да доведат до стабилно правителство. В този времеви отрязък не е отразен скандала с подслушванията.

Налице е голямо разочарование от елита, заяви Георгиев.

В изследването по въпроса кой носи отговорност за тежките последици от кризата всеки пети е посочил правителството на ГЕРБ, 13% - управлението на Тройната коалиция. С по-малки проценти сочени за виновници са - НДСВ, ОДС и кабинета на Иван Костов. 52% са отговорили - всички от изброените.

Въпреки че засега протестите са затихнали на въпроса "ако се стигне до нови протести вие лично бихте ли участвали" 49% от участвалите в допитването заявяват, че биха се включили лично, 15% биха ги подкрепили без лично участие, една трета или 34% не биха участвали лично, а под 1% не биха участвали.