Курдов пред SL: В Ловеч ни ненавиждат, ад чака Левски

Спорт

19-04-2013, 15:44

Автор:

Адриана Димитрова

Всичко от Автора

Промяната на Илиан Илиев дава някакъв резултат, заяви легендата

Легендата на Левски Петър Курдов очаква тежък мач на "сините" в Ловеч срещу Литекс, въпреки "изразителната победа над Локо (Сф) в последния мач".

"С оглед на последния мач и това, че бихме изразително, ако някой в Левски си прави излюзии, че мачът в Ловеч ще е лек, се заблуждава жестоко, коментира бившият нападател пред Sportline.bg. - Още по-трудно ще е заради факта, че ръководство и фенове в този град ненавиждат нашия отбор, мразят го. И това е така заради отношението на нашите фенове към Стоичков. Мисля, че не трябва да се отнасят така с него заради това, което е дал на България. Мачът ще е тежък, Литекс ще хвърлят всичко, за да ни смачкат, това не трябва да се забравя от Левски".

"В последните мачове на тима се набиват на очи елементарни грешки в защита, добави още Курдов. - Те лъснаха и в последния мач с Локо (Сф). И да вкарват нападателите, отзад ако пускат, няма смисъл. Нашите трябва да коригират това и да се представят достойно. Никой не чака чудеса от тях в Ловеч, само игра, която отговаря на името Левски", категоричен е той.

"Забелязвам някакъв подем в атаката на "сините". Вижда се, че Гари Родригес в повечето случаи изпреварва централния нападател, а той остава в ролята на догонващ. В няколко поредни мача отстъпваме в това. Има още какво да дадат, за да се допълват халфовата линия и нападението. На чужд терен това, което направиха срещу Локо (Сф) за 3:1, няма да е достатъчно", завърши своя анализ легендата.

По отношение на работата на новото ръководство Курдов коментира: "Малко е рано за оценка на новото треньорско ръководство. Макар Топузаков и Христов да не са нови на "Герена", те са сред най-известните футболни личности у нас. Вижда се, че смяната на Илиан Илиев даде някакъв резултат - 2 поредни победи над Локо (Сф), които не са за подценяване докато ги води моят приятел Емил Велев".

Запитан дали синът му Атанас е подписал със "сините" и има ли шанс да играе в мача в Ловеч, той заяви: "Няма как да знам това. Цялото семейство го подкрепя и чакаме с 4 очи да заиграе и да покаже добри игри. Дано по-бързо да подпише с Левски. Сигурен съм, че няма да се посрами. Един юноша на клуба ще бъде добре приет от феновете. Вижда се, че те аплодират всяко добро отиграване на "сините" юноши, когато получават шанс".