Голям Гришо изпусна Надал

Спорт

19-04-2013, 16:32

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Димитров загуби с 1-2 сета четвъртфинала в Монте Карло от Краля на клея

Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите на турнира в Монте Карло. След страхотна игра българинът отстъпи с 1:2 сета (2-6, 6-2, 4-6) на бившия номер 1 в света Рафаел Надал.

Българинът измъчи максимално Крала на клея и бе само на крачка от сензацията. Все пак опитът на Матадора от Майорка си каза думата и Надал се промъкна на полуфиналите.

Двубоят не започна по най-добрия начин за Димитров, който набързо изостана с 1:4 гейма. Гришо очевидно бе силно респектиран и притеснен от именития си съперник. Българинът успя да се вземе в ръце и върна единия пробив, но веднага след това загуби подаването си. Надал не допусна нов пробив и затвори сета при 6-2.

След паузата Григор излезе преобразен на корта. Играта на най-добрия ни тенисист отново бе на световно ниво и Краля на клея нямаше никакви шансове във втората част. Димитров направи поредица от феноменални отигравания, които сломиха борбения испанец. Българинът сервираше отлично, а същевременно спечели голяма част от дългите разигравания, при които Надал по традиция се чувства в свои води. В крайна сметка Гришо спечели втория сет със 6-2 и двубоя влезе в решителна трета част.

Битката стана още по-жестока, а разиграванията все по-дълги. И двамата тенисисти не допуснаха пробив до 4:4, но за съжаление Надал успя пробие Гришо за 5:4. Геймът бе дълъг и оспорван, но две последователни грешки на Димитров при 40:40 позволиха на Рафа да сервира за мача. Испанецът не допусна изненада и спечели мача с ефектен ас. В последните разигравания Григор Димитров получи схващания в бедрата, които не му позволиха да се вложи максимално. В

Това бе втори двубой между двамата. Първият се състоя през 2009-а година в Ротердам, а Рафа, който тогава бе действащ номер 1 в света, се наложи трудно с 2:1 сета.

С достигането си до тази фаза на надпреварата Гришо спечели 180 точки за ранглистата, както и чек на стойност €62 950. По този начин за първи път в кариерата си Димитров ще влезе в топ 30 при мъжете. Очаква се Гришо да заеме 26 или 27 позиция в света.