Министър открива срещата на производителите и хипермаркетите

Мисия Пловдив

20-04-2013, 09:51

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Малките и средни предприятия ще узнаят стандартите на основните големи вериги у нас

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и община Пловдив организират среща-изложение на производители в областта на хранително-вкусовата промишленост и земеделието в изложбена палата 14 на Международен панаир Пловдив.

Ще участват представители на основни търговски вериги и експерти от правителствения и частния сектор. Асен Василев, министър на икономиката, енергетиката и туризма ще открие събитието.

Инициативата е част от приоритетите на служебното правителство за подпомагане на малките и средните предприятия в условията на продължаваща криза. Целта на изложенията e българските предприятия да се срещнат с основните търговски вериги, както и да получат повече информация за стандартите, на които трябва да отговарят продуктите им, за да бъдат доставяни в магазинната мрежа на търговските вериги.

Ще се предостави и информация за допълнителните възможности за финансиране на бизнеса чрез публични и частни източници. На изложенията фирмите ще могат да покажат безплатно мостри на своята продукция. Второто изложениe ще се проведе на 27 април във Велико Търново.