Камери и полицаи ще следят опасните булеварди

Мисия София

20-04-2013, 11:57

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Очаква се акцията да започне още в понеделник

Пет булеварда и пет кръстовища в столицата, на които според последната статистика на КАТ стават най-много катастрофи, ще бъдат снимани денонощно с мобилни камери и на тях в пиковите часове ще има постоянно катаджии.

Очаква се акцията да започне още в понеделник.

Пътните полицаи ще дежурят основно сутрин и следобед. По този начин се очаква шофьорите да бъдат дисциплинирани и произшествията с пострадали и загинали да се сведат до минимум.

Цифрите определят като най-опасен участък в София Околовръстното, което е над 60 километра. За първите три месеца на тази година там са станали близо 200 катастрофи при които са убити двама души, а 19 са ранени. Една от най-тежките катастрофи там стана на 25 март, когато 21-годишно момиче загина.

Според статистиката на КАТ следващият най-опасен булевард е "Цариградско шосе", където до края на март са станали 155 катастрофи, а ранени са били 8 души. Само преди няколко дни там почина и възрастен пешеходец, който вместо да мине през подлеза, претичал по пътното платно.

Следващият в класацията е бул. "Сливница". Там 151 шофьори са успели да смачкат ламарините на колите си за първите три месеца на тази година. За щастие, при ударите не е имало загинали, 13 души обаче са пострадали.

Като смъртоносен статистиката сочи бул. "Цар Борис III". Въпреки по-малкото катастрофи там – 81, загиналите са били трима, и то при един удар. Това стана на 21 март, когато племенникът на убития Филип Найденов–Фатик се вряза с колата си в едва пъплещ фолксваген.

Освен по правите булеварди КАТ ще затегне контрола и по най-опасните кръстовища в София. Там освен мобилни камери ще бъдат изпратени и служители, които да регулират и помагат на движението. Като едно от най-опасните кръстовища от Пътна полиция посочват това на бул. "Цариградско шосе" и бул."Асен Йорданов".