Близо 5 000 души се включиха в почистването на Стара Загора

Мисия

20-04-2013, 12:54

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Иван Станков ще чисти Стара Загора

Само до обед доброволците събраха над 80 тона отпадъци

Близо 5 000 души, организирани в 102 групи граждани, фирми, неправителствени организации и политически партии успяха да съберат само до обед 80 тона отпадъци, които бяха извозени на общинското депо в Стара Загора.

Кампанията за пролетно почистване, организирана от Община Стара Загора днес съвпада с националната кампания "Да почистим България за един ден". В нея се включиха и ученици от старозагорските учебни заведения и организирани групи във всички 50 села в общината.

Преди началото на почистването кметът Живко Тодоров благодари на всички съграждани, които са се включили в кампанията и отправи призив да пазим България 364 дни.

Освен парк „Бранителите на Стара Загора" служителите от общинска администрация почистваха и района на старите ромски къщи на ул. "Ст. Сливков" 1. Група от Дирекция "Строителство" събори опасна стена в общински имот в района катедралния храм "Св. Димитър".

Десет деца на възраст от 13 до 18 г. от Дома в Сладък кладенец почистиха района на Зоологическата градина и направиха малка разходка край клетките на животните. Много активни са почистващите от старозагорския Ротаракт и местните жители, които почистиха пътя за с. Дъбрава. Традиционно силно участие имаха и 50 затворници на лек режим, които чистят старите гробища край ж.п. линията.

Община Стара Загора, Нелсен Чистота и фирма Ате пласт осигуриха 50 000 чувала и ръкавици на всички, които пожелаха да се включат. В дните на общоградското почистване гражданите, които направиха заявки в адиминстративните бюра, се освободиха от старите електроуреди, батерии и акумулатори, като ги предадоха на специализираните фирми за обезвреждане.

От концесионера "Нелсен чистота" с цялата налична техника ще продължават да извозват събраните отпадъци днес и през следващите дни. Ще бъде осигурен транспорт и за едри битови отпадъци, които хората трябва да оставят до контейнерите. Заявки се приемат на тел. 042 638 418.