Деца, книжките ви чакат!

София Лайф

20-04-2013, 13:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Днес и утре край езерото "Ариана" малчуганите ще се насладят на страхотни забавления

Празникът на детската книга ще бъде отбелязан днес и утре край езерото "Ариана" в София.

По време на двата дни на традиционния празник на детската книга "Подарете на детето си книга, подарете му празник" тридесет български издателства са подготвили изненади за децата - срещи с автори, художници, представяния на книги, игри и състезания.

На сцената ще се представят детски вокални и танцови групи, а посетителите ще имат възможност да се включат в игри с награди.

Заедно с това гостите на празника ще имат възможност да разгледат най-новите издания за деца и да си купят книга с автограф на специализиран базар.

От 11.00ч. утре на сцената на празника ще бъдат обявени и двете книги, които българските деца избраха да бъдат удостоени с първите годишни награди "Бисерче вълшебно". Шест от децата, участвали в гласуването на конкурса, ще получат награди.

Този месец се състои вторият "Поход на книгите" в България - време за рицари, приказни герои, срещи с популярни личности, награди, мечти, ретро трамвай, градина, музика, книги. С кампанията "Походът на книгите" Асоциация "Българска книга" отбелязва Международния ден на детската книга - 2 април, и Международния ден на книгата и авторското право - 23 април.

Целта е да се повиши интересът към четенето и книгите сред децата, както и да се алармира за негативните тенденции, свързани с грамотността и липсата на връзка между книгите и най-малките.