Кампания "Да изчистим България за един ден” в Казанлък

Мисия

20-04-2013, 15:00

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Кандидатките за короната Царица Роза почистваха, въоръжени с чували

Община Казанлък създаде организация и координира почистването на града и населените места на територията на общината, с което активно се включи в националната инициативата "Да изчистим България за един ден".

В деня на националното почистване в Казанлък се включиха различни организации, като особено активни бяха членовете на Младежкия общински съвет. Освен че напълниха доста чували с отпадъци, те откриха и чанта с документи, които предадоха веднага на служители на РУ „Полиция“ – Казанлък. Висока активност проявиха младите хора от МГЕРБ, които чистиха дерето, източно от стадиона.

Кандидатките за короната на Царица Роза също бяха много дейни и въоръжени с чували и ръкавици, почистиха Северен парк.

Организирано почистване имаше и под бившия "Месокомбинат", туристическото дружество пък се изкачи на вр. Шипка, много ентусиазирани казанлъчани чистиха покрай язовир "Копринка", по стария път към язовира, по бреговата ивица, а в самия язовир се бяха заели да почистят водите от пластмасови шишета и други отпадъци представители на Института по рибарство и аквакултури.

Общинско предприятие "Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата" закупи близо 7000 чувала и 2000 ръкавици, които бяха раздадени в 30-те пункта, разположени на територията на целия град, на желаещите да се включат в инициативата. Областна администрация – Стара Загора предостави на Община Казанлък чували за смет и ръкавици.

Окончателните резултати от почистването в Казанлък и района, включилите се фирми, организации и граждани ще бъдат оповестени след приключване на кампанията.