Левски с шампионска победа в Ловеч

Спорт

20-04-2013, 17:37

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Пламен Илиев и Гари Родригес герои при 2:1 над Литекс

Левски изигра най-силния си мач от началото на сезона и победи с 2:1 Литекс насред Ловеч в дербито на 23-ия кръг на "А" група.

 

В герои за "сините" се превърнаха Пламен Илиев и Гари Родригес. Вратарят спаси един куп положения, особено в първитя десетина минути, когато "оранжевите" упражиха сериозен натиск. Холандското крило пък откри резулата, изработи гола на Христо Йовов, а накрая спечели и дузпа за Левски, изпусната от Жоао Силва.

 

Така столичани отново са на 1-во място с 52 точки, преди гостуването на Лудогорец на Миньор (Перник). Литекс пък остана на 5-то място с 44 т.

 

Това пък е първа победа за Левски в Ловеч от 2009 година насам, когато "сините" за последен път станаха шампиони. Тогава треньор беше Емил Велев-Кокала, а Георги Иванов-Гонзо вкара две попадения във вратата на Литекс.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ

НАЧАЛО НА МАЧА

 

4 - Първа по-добра атака за Литекс. Армандо Ваюши се справи с Дъстли Мюлдер, навлезе в наказателното поле и центрира пред вратата на Пламен Илиев, но нямаше кой да засече топката и тя излезе в аут.

 

6 - Нова атака за "оранжевите" отляво. Пак Ваюши центрира, но Пламен Илиев лови топката.

 

7 - Още едно положение за Литекс, най-доброто от началото на мача. Ваюши изведе Георги Миланов през центъра на защитата и националът стреля, но Пламен Илиев спаси.

 

8 - Невероятен пропуск за домакините. След центриране от корнер Исмаил Иса засече топката с глава от малкото наказателно поле, но Пламен Илиев показа страхотен рефлекс и изби. Кълбото се върна в нападателя на Литекс, който пробва удар, докато беше на земята, но вратарят на Левски пак беше на мястото си.

 

9 - Ванжер се справи в Нуно Пинто и навлезе в наказателното поле сам срещу Пламен Илиев отдясно. Бразилецът стреля в далечния ъгъл, но за късмет на гостите, топката излезе в аут.

 

12 - Първи удар за Левски. Даниел Димов стреля от далеч, но топката мина далеч от вратата на Илко Пиргов.

 

21 - Кристова Рамос изведе Гари Родригес сам срещу Илко Пиргов, но вратарят на Литекс беше по-бърз и стигна пръв до топката.

 

24 - Стефан Велев пусна отличен извеждащ пас към Илиян Йорданов. Крилото напредня отляво, центира в наказателното поле към Кристовао Рамос, който беше на границата на пеналта. В последния момент обаче Антон Недялков успя да изпревари португалеца.

 

26 - Най-спорното положение в мача, което вбеси Христо Стоичков и той започна да се разправя със съдиите. Георги Миланов бе изведен брилянтно сам срещу Пламен Илиев. Роймен Ели притича и фаулира национала в наказателното поле, но главният рефер Николай Йорданов остана безмълвен.


29 - Гоооол! Илиян Йорданов подаде към Рамос точно пред малкото наказателно поле. Юношата на Порто беше с гръб към вратата, пусна топката между четирима защитници на Литекс вдясно,. Там притичалият Гари Родригес с удар по земята не остави никакви шансове на Илко Пиргов - 1:0 за Левски!

 

36 - Фаул за Левски отдясно на наказателното поле. Илиян Йорданов центрира към Жоао Силва, който стреля с глава. Илко Пиргов обаче показаха невероятен рефлекс и с една ръка изби в корнер, от който не последва нищо интересно.

 

40 - Далечен удар на Симеон Славчев по земя, но Пламен Илиев беше на мястото си и спаси.

 

41 - Симеон Славчев отново преодоля Мюлдер, стигна почти до аутлинията, където върна към непокрития Георги Миланов. Капитанът на Литекс обаче се забави, все пак успя да стреля, но право в Пламен Илиев.

 

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

 

49 - Удар на Исмаил Иса от границата на наказателното поле, но топката минава високо над вратата на Пламен Илиев

 

53 - Фаул за Литекс отляво на наказателното поле. Ваюши пробва нещо между центриране и удар, топката мина над всички футболисти и излезе в аут. Христо Стоичков се скара на албанеца, заради несериозното изпълнение.

 

58 - Нов фаул за Литекс отляво на наказателното поле. Отново Ваюши зад топката. Пробва заучено положение с пас към Славчев на границата на пеналта, но той не успя да засече. Атаката обаче продължи. Ваюши се озова на стрелкова позиция от 3 метра и отправи удар, но за пореден път Пламен Илиев спаси. След това топката попадна в Исмаил Иса, който също пробва удар, но топката се удари в Даниел Димов, след което Христо Йовов изчисти.

 

62 - Гооооооол! 2:0 за Левски! Гари Родригес открадна топката от половината на Левски. Холандското крило спринтира, изпревари защитник на "оранжевите" и се озова сам срещу Илко Пиргов. Родригес подаде към Христо Йовов, който  удар по земя в опразнената врата нямаше как да сбърка и удвои преднината на столичани.

 

69 - Пореден пропуск за Литекс. Георги Миланов стреля, топката се отби в защитник на Левски, след което попадна във Ваюши. Албанецът беше абсолютно непокрит на ъгъла на наказателното поле и стреля, но неточно.

 

80 - Гоооооол! Литекс се връща в мача. Ваюши центрира от фаул, Илия Миланов надскочи защитата на Левски и с глава не остави шансове на Пламен Илиев - 1:2.

 

85 - Късо изпълнение от корнер на Левски. Гари Родригес получи топката, отиде фронтално пред вратата на Литекс и стреля, но в аут.

 

88 - Центриране на Ваюши от корнер, Жуниор засече топката с глава от малкото наказателно поле, но ударът му мина над вратата.

 

90 - Опасен фаул за Литекс пред наказателното поле, след като Мюлдер изблъска Ваюши с ръце. Албанецът застана зад топката и стреля, но Пламен Илиев спаси без проблеми лекия изстрел.


94 - Дузпа за Левски! Десподов подсече Гари Родригес в наказателното поле и Николай Йорданов без да се замисля посочи бялата точка. Зад топката застана Жоао Силва, но Илко Пиргов спаси удара му, след което топката се отби в горната греда.

 

КРАЙ НА МАЧА