Ботев (Пд) вгорчи завръщането на Локо (Сф) в "Надежда"

Спорт

20-04-2013, 19:11

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

"Канарите" биха с 2:1 столичните "железничари", Станислав Костов и Иван Цветков вкараха за пловдивчани

Ботев (Пд) спечели с 2:1 срещу Локомотив (Сф) мача от 23-ия кръг в "А" група. Резултата откри Станислав Костов (на снимката вдясно) още в 8-ата минута. В 70-ата Крум Бибишков изравни, а в 75-ата Иван Цветков с глава изведе "канарчетата" отново напред в резултата. Столичните "железничари" се завърнаха на стадиона си в квартал "Надежда", но сериозна агитка на "канарчетата" от Пловдив накара домакините да се чувстват като гости у дома. Фенове на Локомотив също имаше, но бяха малко и не успяваха да надвикат гръмогласните бултраси. След успеха в "Надежда", Ботев (Пд) излезе на трето място във временното класиране с актив от 47 точки и преди мача на ЦСКА утре. Локомотив (Сф) пък си остана на 13-а позиция с 20 пункта и продължава да е сериозно заплашен от изпадане. Отборът на Ботев започна мача много мотивирано и набързо създаде няколко положения пред вратата на Божидар Митрев. Още в първата минута Иван Цветков можеше да открие резултата, но защитник на домакините блокира шута му. Във втората Мариян Огнянов получи удар в главата, след като опита да се пребори във въздуха за една топка с Антонио Павлов. Футболистът на Локо неволно удари с лакът в лицето колегата си от Ботев, който беше изнесен на носилка. След минута Огнянов се върна в игра с превързана глава. В 4-ата минута луис Педро обстрелва Митрев, но той се справи със ситуацията.
Първото попадение падна в 8-ата минута, когато Станислав Костов получи пас в полето на домакините, нахлу на скорост и от дъгата на наказателното поле изстреля истинска бомба към Божидар Митрев. Шутът на Костов беше толкова силен, че вратарят на Локомотив не успя да реагира и топката опъна мрежата зад него за 1:0. След попадението домакините се събудиха и погледнаха към вратата на гостите. Мачът през първите 20 минути е много динамичен и интересен. Двата отбора се борят, опитват се да създават положения пред двете врати, а темпото на игра е високо.

В 21-ата минута Павлов даде страхотен пас на Бранимир Костадинов, който обаче дори не успя да уцели рамката на вратата на Ботев. В 24-ата юношата на Хартс проби по лявото крило, стреля, но Стаховяк спаси. Натискът на столичните "железничари" след гола в тяхната врата беше осезателен, но без резултат. Едва в 29-ата минута Тодор Неделев опита отново да изненада Божидар Митрев, но този път вратарят на домакините беше на мястото си. в 31-ата стражът на Локо "увисна" под топката, но Станислав Костов не уцели празната врата и стреля в аут. В 36-ата минута Тодор Неделев изпълни фаул и пак опита да изненада Митрев, който не беше на голлинията. Стражът на домакините обаче успя да се справи със ситуацията и изби топката. В последните минути на първото полувреме играта е равностойна. Футболистите на Ботев отново погледнаха към вратата на Локото. В 43-ата минута Йордан Христов опита силата на шута си от около 30 метра. Футболистът на Ботев изпрати истинска бомба към вратата на домакините, но топката мина на сантиметри от дясната странична греда и излезе в аут. До края на тази част футболистите на Локо опитаха да изнесат играта в полето на гостите от Пловдив, успяха, но не можаха да създадат опасна ситуация за гол.

Ботев започна с натиск второто полувреме и още в 48-ата минута можеше да увеличи преднината си на два гола. Вратарят на Локо Божидар Митрев направи поредната си грешка в мача, но и този път късметът беше на негова страна. Иван Цветков овладя топката, подаде на Станислав Костов, който центрира остро, но Митрев този път успя да улови. В 54-ата Иван Цветков изстреля истинска бомба към вратата на Локо, но уцели напречната греда. В 68-ата минута беше най-скандалната ситуация в мача, в който беше отменен чист гол за Ботев (Пд). Иван Цветков засече в мрежата топката, но страничният рефер Станимир Илков вдигна засада и попадението беше отменено от главния Георги Йорданов. В тази ситуация съдийската бригада направи груба грешка, защото нямаше никакво нарушение на правилата. В ответната атака влезлият през второто полувреме Крум Бибишков изравни, след като беше изведен с отличен пас сам срещу вратаря на гостите. Радостта на домакините продължи само 5 минути, защото в 75-ата Иван Цветков отбеляза втори гол за Ботев. След центриране нападателят на "канарчетата" беше оставен непокрит в наказателното поле и с глава насочи топката в мрежата на Митрев за 2:1.

До края на мача Ботев имаше на два пъти възможност да увеличи аванса си в резултата, а Локомотив изпусна едно чисто положение. Резервата Крум Бибишков можеше да изравни няколко минути след като гостите излязоха напред в резултата, но не успя. В 89-ата пък Иван Цветков опита много красиво с глава да прехвърли Божидар Митрев и да вкара топката в мрежата му. Вратарят на Локо обаче се разтегна максимално и с върха на пръстите успя да избие в корнер. В добавеното време Ботев имаше отново възможност да вкара гол, но Митрев успя да се справи със ситуацията.