ГЕРБ Асеновград организират турнир по Стрийтбол

Мисия Пловдив

21-04-2013, 09:22

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

12 отбора вече са заявили желание за участие

Водачът на листата на ПП ГЕРБ Пловдив област Здравко Димитров, заедно с кандидатите за народни представители Силвия Хубенова и Христо Грудев организират турнир
по стрийтбол в Асеновград. Надпреварата ще започне в 11:00 ч. 12 отбора са заявили желание за участие. Ще се сътезаватю едновременно 4 отбора, по два отбора на един кош, при директни елиминации.

Съревнованията ще бъдат в Спортната зала на града. Здравко Димитров, като спортист е осигурил и професионални съдии. Като подарък всички участници получават екипите, с които ще играят,осигурени от ПП ГЕРБ Пловдив област. За първото място е осигурена универсална луксозна топка, за второ и трето място също ще има топки за стрийтбол.

Стрийтболът е спорт, подобен на баскетбола. Появява се през 1950-те год. в бедните квартали на САЩ. 2 отбора играят на игрище с размерите на половин баскетболен терен и вкарват топката в един и същи кош. Най-разпространеният вид е когато се играе в 2 отбора по 3 души. В други разновидности се играе 2 срещу 2 или 1 срещу 1. Не съществуват установени правила при стрийтбола. Участниците се договарят за тях преди началото на играта. В повечето случаи се играе до 11 точки, независимо от коя позиция на терена е вкарана топката, като всеки кош се брои за 1 точка.