Връщат чара на Акациева горичка в "Западен"

Мисия Пловдив

21-04-2013, 10:04

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Светна и районът на Гребната база

Засадиха 50 нови дръвчета – 40 чинара, 10 броя червен дъб и две магнолии

Известната на пловдивчани Акациева горичка от изгуби своя чар, след като голяма част от дърветата отдавна са изсъхнали и постепенно изсечени, а част от останалите са маркирани за санитарна сеч.  Със съдействието на ОП „Градини и паркове” паркът бе отново оформен и на празното място бяха засадени 50 нови дръвчета – 40 чинара, 10 броя червен дъб и две магнолии, които са пожелание на жители от съседния блок. Дръвчетата са засадени така, че да не пречат на алеите, които на по-късен етап ще бъдат оформени. Обясни кметът на район „Западен” Десислава Желязкова след залесителната акция.
Облагородяването на района започна с почистване на терена от отпадъци и сухи треви и клони, подравняване и насипване на нова пръст, където е нужно. Оформянето му ще продължи поетапно, като следва планиране и прокарване на алеи и поставяне на пейки, подчерта районният кмет.
След залесителната акция всички служители се включиха в почистването на терена около районната администрация от отпадъци. Към тях, и при засаждането, и при почистването се присъединиха десетки граждани, които продължиха акцията в междублоковите пространства. Друга група активисти и любители на чистата природа се включиха в акцията за почистване на местността „Дараците“ край Гребния канал, където
оборката бе перфектна.