Подиграват момиче - не искало да краде

Животът

21-04-2013, 11:19

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Глория Начева намери и върна портмоне със 714 лева вътре

Много хора ми се подиграват за постъпката – казваха, че съм луда, питаха ме защо не съм задържала парите. Така започва разказа си за направеното добро десетокласничката от пазарджишкото СОУ "Георги Брегов" Глория Начева. Преди около седмица тя намери в магазин и предаде на касата портмоне със сумата от 714 лева.

Пред bTV момичето обясни, че на всички "недоброжелатели" отговаря по един и същи начин: парите не са мои и няма как да ги взема. Признава, че приема тежко подигравките за "наивността" й – повечето от хора, които изобщо не я познават.

Тийнейджърката признава, че в днешно време 700 лева не са излишни на никой, но не е помисляла да задържи намерения портфейл. Първата ми мисъл бе, че трябва да го върна в полицията. После обаче си помислих, че ако някой ме види да излизам с него от магазина, ще си помисли, че го крада. Затова извиках майка ми в магазина и заедно отидохме на касата да го оставим, разказва Глория и допълва, че собственичката на върнатите пари все още не се е свързала с нея и не й е благодарила.

Семейството на Глория Начева е обикновено – тя има две сестри, баща й е поет и журналист, а майка й работи като коректор. Самата "героиня" се надява занапред да учи фотография и графичен дизайн.

Преди ден директорката на СОУ "Георги Брегов" Добринка Райкова награди десетокласничката заради доблестната й постъпка. Райкова връчи на Глория грамота за "Достоен бреговец".