Образование и бизнес се срещнаха в Пловдив

Мисия Пловдив

21-04-2013, 11:35

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Панаирните палати приеха Петата Панорама на професионалното образование в България

Пловдив отново бе домакин на Петата Панорама на професионалното образование в България. Форумът се организира от Министерство на образованието, младежта и науката със съдействието на Регионален инспекторат по образованието – Пловдив и партньорството с бизнеса и работодателските организации. Официално той бе открит от просветния зам.-министър Мариана Банчева в трета палата на Международния панаир.

В рамките на Панорамата изявени ученици демонстрираха придобитите знания, умения и компетентности в следните съревнования:

- Състезание по приложна електроника "Мога и зная как"
- Моден дизайн и десениране на текстил

- Най-добър млад хлебар-сладкар
- Най-добър млад готвач
- Най-добър млад сервитьор
- Най-добър млад барман
- Най-добър млад строител
- Озеленяване и цветарство
- Стилни мебели и дърворезба
- Най-добра бизнес идея
- Най-добър млад фризьор и гримьор
- Панаир на УТФ "Млад предприемач"

Инж. Иванка Киркова, началник на Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив, приветства всички участници. За нас е чест, удоволствие и достойнство, за трети път, област Пловдив да бъде домакин на Петата – юбилейна - панорама на професионалното образование. Това събитие е уникално, защото „събира“ бизнеса и професионалното образование. Учениците имат възможност да покажат своите знания и умения, да ги развият и да получат бъдеща реализация и нов заряд за сбъдване на мечтите си, изтъкна Киркова.