Обновяват пространството пред Съдебната палата в Казанлък

Новините

21-04-2013, 16:09

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Проектът предвижда мястото да стане привлекателно парково пространство с нова настилка и зелени кътове

Започнаха ремонтните дейности пред Съдебната палата в Казанлък. Непривлекателното досега място, с разбити тротоари или липсващи такива около сградата на Районния съд в града ще бъде изцяло обновено.

Съгласно програмата на Община Казанлък, свързана с ремонтни дейности по инфраструктурата, благоустрояване и озеленяване, бе изготвен проект за обновяване на общинска тротоарна площ и прилежащи площи към една от емблематичните сгради в града. Съгласно този проект  започнаха строително-ремонтните дейности. За да се превърне мястото в привлекателно парково пространство с достатъчно тротоарна площ и да се създаде комфорт за гражданите,  бяха отстранени стари и заболели дървесни видове с плитка коренова система.

Дейностите по облагородяване на пространството предвиждат цялостна подмяна на тротоарните плочки и бордюри, поставянето на нова настилка, премахване на разкривените и повредени метални ограничителни колчета, засаждане на нови дървесни видове, цъфтящи храсти и декоративни дървета, оформянето на зелени и цветни кътове.

Обновената площ е 850 кв.м., а от изток ще бъде направен паркинг за обслужване на Районния съд от коли на съдебната власт и прокуратурата. Ограничители от жив плет и специално осветление ще допълнят новия облик на това място в центъра на Казанлък.