Петя Раева се застъпи за масовия спорт

Мисия Пловдив

22-04-2013, 07:13

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кандидатът на ДПС откри футболен турнир, настоява за повече игрища

Водачът на листата за 16-и МИР и лидер на ДПС в Пловдив Петя Раева даде старт на футболен турнир, организиран от Младежката организация на Движението. В надпреварата се включиха 8 аматьорски отбори от различни квартали на града. Спортното събитие в неделния ден бе уважено от почти всички кандидати за народни представители на ДПС и от общинските съветници в Пловдив.

Спортът за младите е много важен, той възпитава дисциплина и отговорност и държавата трябва да подпомага масовия спорт, както беше преди години, коментира Раева. Нашите деца не спортуват, защото игрищата и спортните площадки са малко, а това води до много болести при юношите, допълни тя.

Според Раева момчетата трябва да играят футбол и баскетбол, а момичетата - волейбол и други колективни спортове, защото тези игри сплотяват хората, учат ги как да си помагат взаимно и да работят в екип. В една страна като САЩ масовият спорт е много развит и дори за спортистите има преференции при приемането им в колежите. Защо и у нас да не стане така, допълни Петя Раева. Тя посочи, че с общинските съветници по места ще работи за това общините да дадат своя принос за развитието на масовия спорт с изграждането на площадки.