Финансова пирамида мами пловдивчани

Животът

22-04-2013, 08:03

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Предлагат солидни печалби, ако пласираш карти за отстъпки

Пловдивчани са атакувани от фирма, която обещава бързи печалби, стана ясно от репортаж на TV7. Фирма дава на мераклиите безплатни карти, с които пазаруват с намаление. Талоните струват 50 лв. Идеята е, мераклиите да продават такива карти на свои познати и да печелят от техните продажби.
Принципът на мултилевъл продажбите е познат -  и се използва не за първи път у нас. Целта е зарибяване на колкото се може повече хора. Обещават се сериозни пари, но най-много печелят тези, които са на върха на пирамидата. Шансът на останалите е почти нулев, а накрая те губят парите си.
Сред живеещите в Пловдив вървят слухове за различни суми, които се печелят месечно от участниците - 600,800, 1600 лева в зависимост от набраните участници. Това привлича любителите на лесни пари.
Фирмата, която предлага тази схема е на християнски център който е изграден на протестантска основа, стана ясно от разследването на телевизията. Дейността на фирмата е свързана с лъскава реклама, привличат се предимно млади хора, на които се обещават пари и луксозни коли. На върха стои един “гуру”, но по стълбицата надолу има хора, на които се внушава, че има полза да зарибяваш други, за да печелиш от това, предава Блиц.