Студенти пишат есета за корупцията

Мисия Пловдив

22-04-2013, 08:26

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-добрите печелят награди от 150 до 50 лева

Студентски съвет към Философско-историческия факултет на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски’’, организира конкурс за есе на тема "Видове корупционни практики във висшето образование (отношенията между тях и евентуалните последици от тях)’’. В нашето съвремие корупцията все по-често разпространява своята поквара навсякъде из България.

Поддържайки вярата, че бъдещето на една различна България е в ръцете на младото поколение, смятаме, че някъде сред Вас се намират достойни заместители на държавните институции, които си затварят очите за подобни незаконни дейности. Точно в това се разкрива и предизвикателството, което носи темата на есето. Ако мислиш, че можеш да се изправиш лице в лице с този наболял проблем и ако смяташ, че дебатите по този въпрос са твоя силна страна, моментът да изградиш своята позиция е сега.

Твоето есе трябва да бъде академично, авторско и да разглежда всички фактори, свързани с корупционните практики. В него, трябва да посочиш своите три имена, курс и специалност. Наградният фонд за най-добрите есета е в последователност от 150 лева за първо място, 100 лева за второ място и 50лв. за трето място. Вашите есета изпращайте на e-mail STU.S.FIF@gmail.com. Крайният срок е 30-ти април 2013 г.