Нефтохимик отново начело след як бой над Раковски

Спорт

22-04-2013, 09:47

Снимка:

Иван Колев

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В останалите срещи от кръга почти не се получиха изненади

Новото треньорско трио на нафтата Антон Спасов, Станимир Димитров и Георги Бъчваров започна домакинските си изяви с внушителна победа над досегашния лидер Раковски с 4:0 и отново излезе начело в класирането.

По време на двубоя от 20-тия кръг на първенството Нефтохимик отбеляза най-бързия си гол до момента. Негов автор стана Живко Петков, който се разписа в 57-та секунда от началото двубоя. Останалите три попадения добавиха Георги Хашев, Христо Лемперов и Галин Димов.

В останалите срещи от кръга почти не се получиха изненади. Любимец победи Септември Симитли като гост с 1:3, Спартак Плевен също прибави три точки, побеждавайки Видима Раковски и така засили доскорошният участник в елита към аматьорските дивизии. В друг очакван с интерес двубой Спартак Варна и Светкавица не излъчиха победител и разделиха по една точка.

Така шест кръга преди края борбата за двете квоти, даващи право за участие в професионалния футбол се изостря. Отборът на Нефтохимик запазва всички шансове за атака на върха, но това преминава през задължителни победи както у дома, така и при гостуванията до края на кампанията.