Питат Ахмед Ахмед имаше ли гол на Васко Калоянов

Спорт

22-04-2013, 10:11

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Ахмед обаче тактично отклони запитванията, като сподели, че единствено категорично решение може да вземе страничният рефер

По време на двубоя между Нефтохимик и Раковски на Лазур, главният съдия Ангел Ангелов отмени два гола на централния нападател на нафтата Васил Калоянов заради засади. При първото отменено попадение нямаше реакции на недоволство, т.като ситуацията бе ясна. При втория гол обаче страничният рефер, като че ли вдигна флага си при редовно отбелязано попадение.

На официалната трибуна на стадиона бе бургаският арбитър Ахмед Ахмед, който изтърпява наказание да не ръководи мачове от професионалните групи в момента и затова не пропуска мач в Бургас. Част от зрителите след отмененото второ попадение се обърнаха към него, за да коментира решението на своя колега. Ахмед обаче тактично отклони запитванията, като сподели, че единствено категорично решение може да вземе страничният рефер, който стои най-близо до ситуацията и затова неговото решение може да се приеме като коректно. Ако обаче нападателят и последният в защитата на отбора гост са били на една линия е било редно да се даде предимство за нападателя, както е според новите правила на УЕФА във футболното съдийство.

Дори обаче голът на Калоянов да е бил редовен, при 4:0 едва ли някой ще се разсърди много на съдията, както се получаваше много често в последните двубои на Нефтохимик, а и в редица дербита на А група, когато реферите – умишлено или не, решаваха двубои в полза на един от съперниците.