"Модерна България" очи в очи с хората от областта (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

22-04-2013, 11:38

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Лидерите на Гражданската листа Румен Кривицки и Борис Николов организират лични срещи с жителите

Румен Кривицки и Борис Николов, кандидатите за народни представители от Гражданска листа "Модерна България" за Пловдив област, 17 МИР (номер 9 в интегралната бюлетина), се срещнаха очи в очи с хората от областта. Заедно с младежи – доброволци те се включиха в събирането на подписка за референдум за отзоваване на политици по гражданска инициатива и за право на жалба пред конституционния съд срещу закони, които нарушават правата на гражданите.

"Амбицирани сме да посетим всичките 101 населени места от областта, за да се срещнем с местните хора, да им представим нашите виждания за граждански контрол на всички нива на властта, да разговаряме с тях по наболелите проблеми в нашето общество", заяви Румен Кривицки, който е водач на листата.

"Убедени сме, че ще успеем да съберем необходимите подписи, за да може да се реализира референдума. Искам да напомня, че подписката не е предизборен трик. Двете предложения за отзоваване на политици и за право на жалба пред КС са залегнали в приетия на 24 юни 2012 г. на заседание на Националния инициативен комитет на Движение "Модерна България" Граждански манифест за смяна на системата", каза на свой ред Борис Николов.