Тълпи туристи заливат Пловдив

Мисия Пловдив

22-04-2013, 12:25

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Тройно повече гости посреща Стария град, обяви кметът Иван Тотев

Между 20 и 25 процента ръст на нощувките са отчели пловдивските хотелиери. Само за първите три месеца на годината от институт "Старинен Пловдив" пък са продали 11 063 билета. Това е близо три пъти повече в сравнение със същия период на 2012-а, когато са отчетени 3700 посетители, обяви кметът Иван Тотев.

Повишението се дължи на множеството ни инициативи за реклама. Има количествено натрупване, което води до качествена промяна в представата за Пловдив. Тенденцията е ясно изразена. Ние се надяваме това да продължи и затова ще продължим да влагаме средства в проекти, които да спомогнат за това, изтъкна градоначалникът. Той показа и грамотата, с която е отличен пловдивският павильон по време на изложение за туризъм във Велико Търново.

Отделно на първи май отваряме магазина на Римския стадион. Той ще действа и като информационен център. На финала е и подготовката на проекта за реконструкцията на древните останки. Имаме напредък и по процедурата за отчуждаване на павилиона до Одеона. Тя ще влезе за гласуване в Общински съвет на 16 май. Договорената цена е 610 хиляди лева. След това ще може да обявим конкурс за реконструция и на централния площад, която ще включва археологичеките находки. Предполагаме, че към края на юни ще имаме развитие в тази посока, заяви още Тотев.

Кметът изтъкна, че продължава и подмяната на стълбовете за осветление в Стария град. Новите испански пилони в момента са на митницата и поставянето им ще може да започне през другата седмица.