Andy C превзема Spirit-a за втори път, Wu-Tang Clan прави дебют у нас

Бургас Лайф

22-04-2013, 12:26

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Фестивалът става част от световното турне на легендарната банда

Феноменът в Jungle и drum&bass движението и основна фигура от самото им възникване DJ Andy C ще направи своето колосално завръщане на Spirit of Burgas тази година.

Считаният за един от най-великите диджеи на всички времена бе едно от величията на музикалното събитие през 2010-а г. Сега той ще се качи отново на главната сцена в неделя, 28 юли.

Звездната седмица RZA, GZA, Method Man, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God и Masta Killa от легендарната банда Wu-Tang Clan за първи път ще стъпи у нас. Те ще съберат своите фенове на главната сцена във втория ден на феста.

Участието им е част от световното турне на Клана по случай шестия Wu албум, с който крюто отбелязва 20 години от платинения дебют Enter The Wu-Tang (36 Chambers), обясняват организаторите на мегафестивала.

Бургас ще е една от малкото европейски сцени, на които Кланът ще се вихри и ще представи горещи парчета от новия дългоочакван студиен албум A Better Tomorrow.

Rizzle Kicks, Little Roy и Chase&Status ще взривят главната сцена на фестивала в събота. 

Бийтовете на вълнуващото британско поп-рап дуо Rizzle Kicks ще задоволи верните хип-хоп фенове, които помнят златните години, докато песните им всъщност закачат на "куката" и фенове на поп музиката, обещават организаторите.

Little Roy пък е малко познато име сред широката музикална общественост, но пък изключително интересно в реге средите.

Selah Sue, Enter Shikari и Che Sudaka са другите изпълнители, които ще бомбандират феста с хитовете си в неделя.