Бившият депутат Моньо Христов с оценка за служебното правителство

Новините

22-04-2013, 14:53

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Ако темата с подслушванията се нагнети още малко по време на кампанията, може да има сериозен отзвук върху изборните резултати

В коментар за Starazagorautre.bg бившият депутат и лидер на земеделците в Стара Загора Моньо Христов даде добра оценка за служебното правителство начело с премиера Райков. Според него някои от новите министри показват смелост и решителност в действията си до момента. Като пример посочва направеното за осигуряване на средства, с които да бъдат подпомогнати хората с ниски доходи. Христов не крие, че е приятно изненадан от министъра на икономиката, който според него е показал решителност в действията си и яснота за това, какво трябва да се направи в сферата на енергетиката.

По отношение на министъра на вътрешните работи Петя Първанова, Христов споделя своето разочарование. "Прави впечатление нейната пасивност и бездействие, както по отношение на охраната на изборите, така и по отношение на заявленията на Калин Георгиев, който открито опонира и отрича казаното от премиера Райков", казва той.

"Въпреки това се надявам че служебното правителство ще успее да създаде условия за честни избори, каквато е основната им задача", заяви Моньо Христов пред Starazagorautre.bg.

"Скандалът с подслушванията, както и отстраняването на Флоров ще имат известно отражение върху изборите, но може би не много голямо.", заяви земеделският лидер по повод нашумялата през последните дни тема с подслушванията. Според Моньо Христов това се дължи на факта, че на всички им е било известно, че са подлушвани и това не е новина за тях. Затова скандалът не влияе пряко върху хората. Според бившият депутат, ако темата се нагнети още малко по време на кампанията, може би ще има по-сериозен отзвук.

Мнението на Моньо Христов за предстоящите парламентарни избори и кои партии имат реални шансове да влязат в парламента очаквайте утре в Starazagorautre.bg