Грубите шофьори – кошмар за пловдивчани

Мисия Пловдив

22-04-2013, 15:25

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Автобусите вървят по график, изтъкна кметът

Пътниците в обществения транспорт в Пловдив се жалват основно от грубото отношение на персонала към тях. Най-куриозното оплакване е срещу шофьор, облекчил се на открито до последна спирка в район "Западен", тъй като там няма тоалетна. Това съобщи кметът Иван Тотев. Той посочи, че сигнали от този вид се пренасочват директно към транспортните фирми.

В същото време рязко са намалели жалбите от градския транспорт по отношение на закъсняващи или липсващи автобусни линии. Няма и едно оплакване за неизпълнение на графици през последния месец, посочи градоначалникът. Той изтъкна, че от една страна това се дължи на работата на компанните, които поеха линиите на фирма "Градски транспорт". От друга страна гражданите са доволни и от решението за удължаване на работното време и по-късните последни курсове. Дори получаваме похвали, особено за линии 9 и 11, заяви Тотев.

Продължава монтажът на новите автобусни спирки. Вече са поставени 10 модула, издадени са разрешителни за още 62 броя. Добрата новина е, че още няма поражения по новите съоръжения. Да се надяваме, че така ще остане и пловдивчани ще пазят навесите. Скоро по спирките ще бъдат монтирани и картите с маршрутите на обществен транспорт, заяви кметът.