Моника до медиите: С Лара искаме спокойствие и да забравим за кошмара!

Благодари на полицията и прокуратура, че са били до нея в тридните дни на очакване

Майката на освободената от похитителите Лара изпрати до медиите изявление, в което призова тя и дъщеря й да бъдат оставени на спокойствие, за да успеят да забравят по-бързо кошмара, в който са живели седмици подред.

"Тази нощ отново прегърнах Лара! Благодаря на всички, които бяха до мен в най-тежкото изпитание за една майка. Признателна съм на служителите на МВР и на прокуратурата за положените усилия в тези трудни за Лара и мен нощи!

Това е единственото ми изявление и много моля да бъда разбрана правилно от всички, които търсят повече информация", пише тя.

"Задължена съм на хората, които се вълнуваха от съдбата на моето семейство и на тези, които помогнаха много за връщането на детето ми. Но сега за нас, най-вече за Лара, е важно едно - да бъдем спокойни и да се помъчим да забравим преживяното. Разчитам на разбирането и подкрепата ви!", посочва в заключение Моника Добринова.

Само преди часове стана ясно, че Лара все още не била разпитвана за дните в план. Разбрахме обаче, че с нея работят психолози от Института на МВР.

12-годишното момиче е в силен шок, след като прекара 47 дни в ръцете на похитителите, които късно снощи я освободиха на метри от столичното Шесто РПУ.

Похитителите са избрали да контактуват с близките на момичето чрез SMS съобщения и първоначално поискали сума от няколко милиона евро.

По непотвърдена информация, антимафиоти постоянно контролирали преговорите между близките на Лара и похитителите на момичето. В хода на преговорите сумата е намалена значително и е платена преди няколко дни. Твърди се откупът е бил 500 хил. евро.