"Марс – фантастична реалност"

Новините

22-04-2013, 17:19

Снимка:

starazagora.bg

Автор:

boshnakova

Всичко от Автора

Рисунките, макетите и есета

Най-добрите рисунки и макети от ученическия конкурс на тема "Марс – фантастична реалност” на НАОП "Юрий Гагарин” са подредени във фоайето на Община Стара Загора. Общо 18 участници на възраст от 6 до18 години бяха отличени за представените рисунки, макети и есета по темата, онагледена с илюстрации. Отличените есета ще бъдат публикувани в сайтове и печатни издания.

На специална церемония днес техните създатели получиха грамоти и подаръци от зам.-кмета Иванка Сотирова, която поздрави участниците за изразените познания, мнения и очаквания от вечния стремеж на човек към Космоса по предпочитан от тях начин. Тя им пожела да станат свидетели или да участват в полет до Червената планета.

Носител на индивидуална награда за оригиналния макет на Марс и спътниците му, и за знанията, придобити от едно мислено пътешествие до Марс, получи Мирослав Стоянов - 2 кл.,  ХІ ОУ "Н. Лилиев". За макетите си на марсоходи  бяха отличени второкласниците от ХІ ОУ "Николай Лилиев“ - Иван Иванов, Ивайло Йорданов, Алекс Христов и Димитър Димитров, както и Деница Димитрова, 10 кл. ПГСАГ "Лубор Байер".

Във възрастовата група от 1 до 4 клас победител е Звезделина Евгениева, третокласничка от СОУ "Железник". Специалната награда за оригиналност в тази възрастова група е за Виктория Добрева от СОУ "Железник“, а за колаж отиде при Николай Русев от XI ОУ "Н.Лилиев".   При по-големите – от 5 до 8 клас на първо място е шестокласничката Михаела Гагалова от ПМГ "Г.Милев". Специалните награди – за рисунка с маслени бои и за компютърна графика са за Магдалена Борисова, седмокласничка от ПМГ "Г.Милев" и нейния съученик Ботьо Ботев.

Във възрастовата група 9-12 клас победител е Дарина Енева, 10 кл. ПМГ "Г.Милев". Носител на Специалната награда за графична рисунка в тази група е Марина Тенева от ГПЧЕ "Р.Ролан". Две колективни бяха раздадени за макети – на седмокласниците от IV ОУ “К.Христов“ и на колектив третокласници от СОУ "Железник“.

Изложбата ще бъде експонирана до 26 април 2013 включително.