България в коалиция за спасяване на борбата

Спорт

22-04-2013, 20:48

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Застанахме редом до САЩ, Русия, Германия и Китай

България стана част от формираната днес коалиция "Спасяването на олимпийската борба", която има за цел да остави спорта в програмата на Олимпийските игри.

За това информират медиите в САЩ. Това партньорство ще изпрати мощно съобщение до Международния олимпийски комитет за важността на борбата в Олимпийските игри. Коалицията ще бъде съставена от стратегически избрани федерации, за да покаже, че независимо от мястото или политическите режими, всички са обединени в тази борба.

Целите на коалицията са:

Да подкрепи политическата кампания на ФИЛА, международното ръководно тяло в спорта;

Да мобилизира енергия и ресурси във всички страни;

Да промотира олимпийската борба през месеца на световната борба - май;

Да подкрепя шефа на ФИЛА Ненад Лалович и подчинените му;

Да помага с продължаващото развитие на олимпийската борба.

Ето и страните, включили се в коалицията: Албания, Аржентина, Беларус, България, Канада, Китай, Хърватска, Куба, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гърция, Индия, Иран, Япония, Корея, Нигерия, Португалия, Пуерто Рико, Русия, САЩ и Узбекистан.

Всяка от тези страни ще подпише резолюция, която ще показва целта й и ще разкрива ключовите й инициативи. Страните в коалицията ще участват и в рекламата на деня на борбата през май, който е развит от ФИЛА, за да покаже значението на спорта по света. Други страни също са изявили желание да се включат в коалицията.