Добро утро, вторник е!

Мисия Пловдив

23-04-2013, 06:41

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, Къде, Кога ще се случва в Пловдив на 23-ти април?

Облаци и слънце ще се борят за първо място днес. В Пловдив минималната температура ше бъде 8 градуса, максималната 21.

23 април е пълен със събития.

В 9 часа във 2 зала на Пловдивския окръжен съд ще разгледат 12 предложения за предсрочно освобождаване на примерни затворници. Предложенията са направени от специална комисия, в която участват представители на администрацията на затвора в Пловдив, прокурор и психолог.

Днес започва поредният Пролетен правописен маратон от кампанията "Бъди грамотен". Всеки желаещ ще може да дойде на площад "Централен" пред Военния клуб и да провери правописните си умения от 10 до 15 ч. Тези, които решат правописните тестове без грешка, има награди.

Националната кампания „Бъди грамотен“ се организира от Академика БГ от 2009 г. В нея досега са се включили над 23 000 души.

Дом за възрастни хора с умствена изостаналост ”Свети Врач” – гр. Пловдив, ще отбележи тържествено Въскресение Христово и великденските празници от 10,00 ч. в района на институцията.

Програмата включва творчески изяви на потребителите с участието на ученици от ОУ “Елин Пелин”, СОУ ”Любен Каравелов” и  ДГ ''Арлекино''.

Гостите могат да се запознаят с условията, при които живеят настанените в институцията лица.

В 10.30 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще бъде представен проектът за нова сграда  на ЦДГ "Чайка" в район "Източен".

“Модерна България”  - Пловдив област работи за събирането на подписка за референдума за отзоваване на политици по гражданска инициатива и право на жалба пред Конституционния съд срещу закони, които нарушават правата на гражданите. В 11 ч. в офиса на “Модерна България” в Пловдив, Бизнес център "Рилон", бул. "Христо Ботев" 92В, ет. 3 ще се проведе пресконференция.

Сдружение за правна помощ на потребителите днес ще представи заведени потребителски искове срещу БТК, София франс ауто АД  и срещу Тъканна банка Крио център България АД .

Организацията е със седалище в Пловдив. В 12.00 часа на пресконференция в БТА Сдружението ще уведоми за подготовката на колективен иск срещу общите условия в договорите на енергоразпределителното дружество EVN.

Вежди Рашидов идва на среща със симпатизанти в Пловдив.

Бившият министър на културата и трети в листата на ГЕРБ за народни представители в Пловдив-град ще се види с граждани в предизборната шатра до Централна поща този следобед в 16 часа.

В 18.30 часа във Военния клуб в Пловдив ще се проведе благотворителен коктейл за дома на отец Иван. По време на събитието ще бъдат обявени целите и съдържанието на инициативата и ще се състои прожекция на филма на Джеки Стоев „Отец Иван и неговите деца”, отличен с наградата „Златен ритон“.

Специални гости ще бъдат отец Иван и деца от неговия дом, известният български режисьор Джеки Стоев. Актьорът Владо Въргала е водещ на събитието. Ще присъстват хора от бизнеса, които избраха да превърнат помощта за дома на отец Иван в своя собствена кауза.

Колегата Антон Баев с премиера на книгата-антология „Дневник на корабокрошенеца”. Събитието започва в 18 часа в книжарница Хермес – Централ.

От днес до 07.05.2013 г. в галерия Възраждане  ще има изложба живопис „ Приятелството е спасение ” на един от най-обичаните пловдивски художници – Матей Матеев.

Важно - продължава акцията по дезинсекция на тревни площи  срещу кърлежи. Днес пръскането продължава в  района на Гребната база. Екипите на ОП „Дезинфекционна станция”, ще  работят с препаратите „Фендона” и „Айкън”,  в разрешената за употреба концентрация. Карантинният срок е 24 часа.