Тонев за Домусчиев: Много да внимава какво говори и да е прецизен!

Несериозно е това с премирането, 7000 лева на човек е безумна цифра

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев предупреди собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев много да внимава какво говори и да бъде прецизен в думите си. Шефът на "сините" се включи в предаването "Пред банята", в което беше директно нападнат от Домусчиев и обвинен в задкулисни игри. Тонев си призна, че малко късно е включил да гледа предаването, но отговори съвсем сериозно на атаките от страна на Домусчиев.

"Първо този човек си позволи да споменава моето име в един контекст, в който човек трябва много да внимава какво говори и да е прецизен, коменитра Тонев. - С Кирил Домусчиев се познаваме, говорили сме си на тези теми. Никога, по никакъв повод не съм разговарял със съдия или с член на Съдийската комисия. Абсолютно категорично го заявявам в този момент, защото това касае клуба. Левски играе честно и ще играе честно до края! Аз не съм със сини очила! Имаше грешки на съдиите в наша полза в последните мачове, но аз не нося отговорност за това. Има си Съдийска комисия и тя взима решения. Знаете, че някои рефери бяха изхвърлени 30 минути след мачовете ни. Имаме в момента пряк спор с Лудогорец и не бива в никакъв случай да се изключват ЦСКА и Ботев (Пд) от спора за титлата. Имаме и "вечно дерби", което никой не знае как ще завърши. Може друг отбор да стане шампион. Първенството е интересно, колкото не е било отдавна. Затова да проявяваме малко уважение".

Иво Тонев не прие на сериозно твърденията на Кирил Домусчиев за обещана от Левски премия на футболиститен а Миньор за равен или победа над Лудогорец. "Това е несериозно, отсече шефът на "сините". - Той спомена безумна цифра от 7000 лева на човек! Може някой да е обещал, има и други клубове. Ние не можем да си позволим такива суми да даваме. Батков ясно го заяви. Такова нещо през главата не може да ми мине. Няма да си позволя да атакувам Лудогорец или Домусчиев. Но и ние в Гоце Делчев чухме за едни суми. При това безумни. И знам, че на другя ден на обяд са били там. Но няма да коментирам".

Изпълнителният директор на Левски добави, че не смята да коментира изказвания на съперникови футболисти и обвинения към Левски. Той обаче си позволи да говори за постоянните нападки от страна на треньора на Литекс Христо Стоичков. "Всички познаваме много добре Стоичков, той е най-успелият български футболист извън страната. Знаете, че е с по-сприхав характер. Каквото е преценил, казал е. Ако знае нещо, да отива и да го казва, където трябва. В България има закони".

Тонев потвърди, че в Левски са готови да играят всичките си мачове до края на сезона под ръководството на чуждестранни съдии. "Нека съперниковият отбор да избира кои да бъдат, каза Тонев. - За България е нещо типично да кажат, че сестра ти е еди каква си, а ти да трябва да ходиш да доказваш, че нямаш сестра. А и една лъжа, повторена 100 пъти, става истина".