Вижте кой е новият собственик на Локо

Спорт

23-04-2013, 10:26

Снимка:

karieri.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Производителят на велосипеди и детски колички Максим Митков поема смърфовете от лятото, състоянието му е 150 милиона

Производителят на велосипеди и детски колички - Максим Митков, е най-вероятният нов собственик на Локо (Пд), информира днес „Меридиан Мач”.

Бизнесменът е собственик на фирмата „Макском груп” и вероятно ще спонсорира черно-белите след оттеглянето на сегашния бос Веселин Марешки. Най-вероятно Митков ще заложи на свой човек, който да върти нещата във футболния клуб.

Спортният директор на Локо Христо Бонев вече е провел разговор с милионера, като бизнесменът принципно е казал "да". Максим Митков и аптекарския бос са добри приятели, като в бъдеще може двамата да спонсорират клуба от парк Лаута.

В близките дни ще стане ясно дали Марешки ще се оттегли от клуба, или все пак ще продължи да дава пари заедно със новия благодетел.

Максим Митков е пловдивчанин, на 49 години, проучи Plovdivutre.bg. Започва бизнеса си от 1996 година, като в момента 95 процента от продукцията му се продава на пазара в Европа.

Според различни информации, финансовото му състояние в момента се оценява на 150 милиона лева.

Преди 3 години Митков влезе в жълтите новини, след като изписа името на фирмата си Макском на номера на своето бентли.

Интересното е, че този сезон Митков има вече един мач на Лаута, узна Plovdivutre.bg. Бизнесменът бе в официалната ложа, откъдето изгледа пловдивското дерби срещу Ботев (2:2).