Версия: Бащата отвлякъл малкия Умут

Мисия Пловдив

23-04-2013, 11:59

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

3-годишното дете е в неизвестност от сряда

Трети ден пловдивската полиция издирва 3-годишния Асен Колев. Детето е в неизвестност от сряда, когато е оставено за кратко без надзор да играе в парк на ул. "Босилек".

Момченцето не говори български, а турски и отговаря на името Умут. Високо е около метър, било е облечено с червен спортен екип и бял потник, а на левия крак има гипсов ботуш от таза до пръстите.

Умут е седмо дете на семейството. Майката е с психични проблеми, а бащата  работи в Германия. Две от децата са изведени от дома на семейството от Агенцията за закрила на детето и са настанени в социални домове за отглеждане през 2008 г. Днес социалните служители ще отнемат и другите три деца.

Единственият доход за семейството са детските надбавки, които Мария получава всеки месец. Миналата сряда тръгнала по кофите за смет. Взела със себе си най-малкия - 3-годишния Асен. Оставила го да играе в парка и отишла да му купи вафли. След половин час се върнала, но от детето нямало и следа.

Хората, които често посещават парка, а и работещите в близките търговски обекти, са разпитани от полицията. Никой обаче не е виждал Асен. Хората предполагат, че е отвлечен от баща си, предава novanews.bg.