Три музея на СУ – част от туристическите маршрути в София

Мисия София

23-04-2013, 12:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Общината и университета подписаха меморандум за сътрудничество

Три музея на СУ "Св. Климент Охридски" - по палеонтология, за полезни изкопаеми, и музеят на университета, стават част от туристическите маршрути на София, обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Заедно с ректора на най-старото ни висше учебно заведение проф. Иван Илчев, кметицата подписа меморандум между двете институции.

Той предвижда двустранни ползи за сътрудничество - основно за подпомагане на общината с експертен потенциал от научните среди на университета.

"Тази година, юбилейна за СУ "Св.Климент Охридски" - навършват се 125 г. от основаването му, ще се проведе и Третият световен конгрес по българистика, като общината е единствената институция в България, която оказва пълна подкрепа на инициативния комитет", отбеляза с гордост проф. Илчев.

"През тези последни 3-4 г. като кмет смятам за свой дълг да използвам целия си капацитет, за да имаме добро сътрудничество със СУ "Св. Климент Охридски", посочи на свой ред Фандъкова.

"Имаме вече практиката студенти от университета да идват на работа в общината като стажанти, а в момента се обучават специалисти на общината в най-стария ни университет", допълни кметът.