Гонят селски кмет, биeл жители в местната кръчма

Хората от село Габрене втори ден не пускат Евтим Николов до кабинета си в кметството

Жителите на село Габрене искат справедливо наказание за кмета си побойник. Вече втори ден хората са блокирали сградата на кметството и не допускат селският управник Евтим Николов да влезе в кабинета си. Причината е побой с няколко ранени, в който кметът е участвал, съобщи bTV.

Преди дни в кръчмата на селото кметът станал основен участник в масов бой, при който са ранени няколко местни жители.

Синовете на Александър Манушев са сред ранените и са в болница. Единият има прободна рана от 6 см дълбочина на 9 см дължина с нож.

Кметът и синовете му са подсъдими по указа за борба с дребното хулиганство. Самият управник отрича да е участвал в мелето.

Местните хора обаче са на мнение, че е недопустимо името на селото да се свързва с кмет побойник. Те обвинявват управника в авторитарно управление и чести саморазправи.

Той обаче има контраверсия.

"Опитвам се да въведа ред понеже в селото ни досега беше адски башибозук. Всеки си правеше каквото си иска, кой реже дърва, кой краде вода", обяснява Евтим Николов, кмет на село Габрене.

Хората са събрали 300 подписа срещу кмета, които ще изпратят на прокуратурата и казват, че ще останат пред кметството, докато местният управник не бъде освободен от поста.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия