Ти не си скица!

Пловдив Лайф

23-04-2013, 13:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бразилска модна агенция започна кампания срещу анорексията

Кампания на бразилска модна агенция се прицели право в сърцето на негативното влияние, което модната индустрия оказва на милиони млади момичета по света, тръгнали по пътя на анорексията.

Мотото на Star Models е "Ти не си скица". То не е случайно. Чрез Photoshop са обработени снимки на модели в цял ръст така, че да изглеждат досущ като скици, нарисувани от дизайнер – със същите мерки, височина и килограми.

"Кампанията излъчва мощен призив… Тя е съвсем буквален израз на това, което модната индустрия налага като стандарти" споделят организаторите на инициативата.

Модният фотограф Адам Грийн допълва: "Харесвам тази кампания, защото тя повдига въпроса за това, че анорексията често произлиза от невъзможността на хората да различават реалното от измисленото. Куклите Барби нямат реални телесни пропорции, но вместо да тръгнем да ги забраняваме, трябва по-скоро да се опитаме да обясним на малките момичета, че няма как те самите да изглеждат така."

Не всички обаче са единодушни относно позитивното послание на кампанията. Напротив, някои смятат, че тя би могла да бъде вдъхновение за момичетата, които са обсебени от идеята да бъдат ненормално слаби. И наистина, доста от сайтовете, които подкрепят анорексията, публикуваха плакатите на инициативата, без да имат предвид оригиналния им замисъл.

 

Източник nestandartnoto.com