Затварят за асфалт бул. "Източен", "Санкт Петербург" и "Гладстон"

Мисия Пловдив

23-04-2013, 13:54

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Започват ремонтите! Виж къде

Ремонтите по големите пловдивски булеварди стартират другата седмица. В Комисията за защита на конкуренцията фирмата на Георги Гергов бе подала жалба срещу избора на фирма - изпълнител, но не е внесена държавна такса. Така реално няма пречка да се случат първите копки и да стартира полагането на нов асфалт на ключови места в Пловдив.

Подписани са договори с три фирми.

Преасфалтирането започва от западното платно на бул. "Източен" от бул. "Княгиня Мария-Луиза" до "6-ти септември". В този участък ще се подменя и главен водопровод. Докато трае ремонтът, източното платно ще бъде двупосочно, каза кметът Иван Тотев.

Едновременно ще се работи и по бул. "Санкт Петербург" от бул. "Менделеев" до "Лев Толстой". Затворено за движение тук ще бъде южното платно. Северното става двупосочно.

С нов асфалт ще се сдобие и бул. "Никола Вапцаров" - от бившето заведение "Камела" до кръстовището с "Димитър Талев". Затворено за автомобили ще бъде южното платно.

След бул. "Източен" машините се местят на ул. "Гладстон". Ремонтът ще бъде на два етапа: първо от бул. "Руски" до улица "Преслав", после до църквата "Света Петка Стара".

В подлеза на този участък ще бъде подменено и осветлението.