Венцеслава Тасева е новият шеф на БАБХ

Политика

23-04-2013, 16:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Златния гьол" удави Войнов

След скандала със "златния гьол" и оставката на бившия шеф, начело на агенцията застава досегашният зам.-изпълнителен директор

След като премиерът Марин Райков освободи Йордан Войнов от длъжността изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, начело на агенцията е назначена д-р Венцеслава Тасева, съобщиха от правителствената пресслужба.

Тя е досегашният заместник-изпълнителен директор.

"Д-р Тасева е висококвалифициран специалист в областта на безопасността на храните. Опитът й включва позиции в министерствата на земеделието и храните и на здравеопазването, в дирекция "Държавен ветеринарно-санитарен контрол", в РВМС – Сливен.

Завършила е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина със степен магистър и следдипломна специализация по ветеринарно-санитарен контрол на храни. Има множество обучения в страни от ЕС и две дългосрочни специализации в САЩ и Франция", посочват от прессекретариата на МС.

Йордан Войнов беше уволнен заради скандала с дезинфекцията по българо-турската граница и склъчения договор за това с фирма "Пи Еф Си" ЕООД.

Скандалът със "златния гьол" избухна, след като стана ясно, че "Пи Еф Си" е сключила договора без самата фирма да е била регистрирана в съда.

Въпреки това доскоро те прибираха такса за дезинфекция от 20 лв. на камион, като 50% от нея оставаше като комисионна за дружеството.

Договорът е прекратен и се проучва от прокуратурата.