Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

24-04-2013, 06:24

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Очаква ни натоварен, но слънчев ден

Добро утро, Пловдив! Днес времето ще бъде предимно слънчево. В източните и планинските райони след обяд ще се развие купеста облачност. По високите места може и да превали, но за кратко. Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса.

В 10:00 часа започва преасфалтирането на три улици в район „Централен“ - „Братя Миладинови“, „Мусала“ и „Антон Страшимиров“. Първата копка ще направят кметът на район „Централен“ г-жа Райна Петрова и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

В 11:00 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция на заместник-кмета Стефан Стоянов и представители на АРТ БГ във връзка с откриването на Есенен салон на изкуствата 2013 и концерта на 100-те Унгарски цигулки, познати още като 100 Gypsy Violins.

В 11:30 часа отново в заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция по повод Десетотo юбилейно издание на ежегодния фестивал за съвременно изкуство Арт Позитив в Баня Старинна с участието на творци от Пловдив и региона.

В 11:00 часа Уайс Мен Клуб Пловдив ще раздаде награди на възпитаниците на Техникума по Дървообработване в гр. Пловдив, които са участвали в конкурса за избиране на иновативен идеен проект на Парка за спорт и забавление на открито „Христо Стоичков”. Нагардите са парични, както и почетни грамоти.

От 15:30 часа на ул. Елба в кв. Столипиново г-н Лютви Местан и екипът му, както и г-жа Петя Раева и кандидат народните представители от ДПС за 16 МИР  ще се срещнат с членове и симпатизанти на Движение за права и свободи.

От 19.00 часа в центъра на село Труд, община Марица,  ПП ГЕРБ Пловдив област ще представи листата си с кандидати за народни представители от 17 МИР Пловдив област. За всички дошли на площада ще звучат изпълненията на  Николай Славеев и оркестър Канарите.  Кандидат -депутатите ще бъдат представени пред избирателите лично от водача на листата Здравко Димитров.

За днес беше отложена интерактивната акция "Моята любима музика" на фондация "Пловдив 2019". В офиса на фондацията в Стария град вече са събрани много грамофони и плочи, като призоваваме все повече пловдивчани да се включат в аналоговата инициатива.

Днес ще се гледат и две дела. От 9 часа в 1 зала ще се яви подсъдимият Димитър Д. Срещу него е повдигнато обвинение, че на 12.10.2012 г. в село Войсил и град Пловдив при условията на опасен рецидив е държал 3426 г. марихуана на стойност 20 558 лв. Това е първо заседание по делото. Призовани са 3 свидетели и 2 вещи лица.

От 13.30 часа в 1 зала пред съдиите ще се изправят Марта А., Екатерина Я. и Атанас Я. Те са уличени, че от 20 до 26 март 2012 г. в Пловдив са извършили заедно престъпление. Марта А. като длъжностно лице – младши инспектор в отдел „Контрол на нехранителни обекти и стоки” към РЗИ е склонила Екатерина Я. да й окаже помощ чрез Атанас Я., който да улесни поискването от Андрей Т. – управител на фитнес зала”Симфония” на 150 лв., за да не съставя акт за нарушения в обекта. Парите били поделени между Марта А. и Екатерина Я.

Вечерта в бар Мохито ще се проведе втората среща на Бизнес и Нетуъркинг клуб Пловдив. Представители на различните сфери на бизнеса в града ще се срещнат да обменят опит, практики и контакти помежду си. Ще присъстват юристи, счетоводители, брокери на недвижими имоти, ITспециалисти, тренери, производители, предприемачи и др. В програмата на клуба са заложени семинари и обучения за повишаване квалификацията и осъвременяване на знанията на предприемачите, социални дейности свързани с развитието на младежта и много други.