Велорали за купа "Зарата"

Спорт

24-04-2013, 10:34

Автор:

boshnakova

Всичко от Автора

130 състезатели се бориха за купата

Повече от 87 участници над 16 годишна възраст и 43 до 16 години, се състезаваха в петото поред велорали за купа "Зарата”. Състезанието бе проведено по специално трасе, включващо участъци от парк "М.М.Кусев", "Дъбрава", местността около село Борилово и финал в парка.

"Имаше рекорден брой участници от цялата страна, както и англичанин и датчанин", каза Николай Костадинов от организатора "Велоклуб Зарата". Според него идеята е да запалят подрастващите по този атрактивен спорт и  да го популяризират. Големите са се надпреварвали по маршрут дълъг 32 км, а малките са обиколяли затворено трасе. "Имахме лошо време преди състезанието и проблеми по трасето, затова малка част от участниците караха, без да слизат от колелото, повечето трябваше да бутат в по-тежките участъци от пътя”, обясни Николай Костадинов.

Победител в състезанието при големите е казанлъчанинът Тодор Ангелов,  който миналата година завърши на второ място. Победителите при големите получиха парични награди, а малките купи и медали. За участниците  бяха осигурени вода и сандвичи. "Всичко това стана възможно благодарение на помощта на спонсори и на общината”, не скри Николай Костадинов. Той разкри, че ще разчита на Общината и в следващото изпитание.

За 26 май се планира състезание от много висок ранг, включено в календара на БКС. "Тогава в Стара Загора ще дойдат елитни състезатели, досега не сме правили състезание от толкова висок ранг", каза Николай Костадинов. Ще бъдат включени олимпийски дисциплини, трасето ще бъде затворено, а маршрутът ще бъде друг. "В бъдеще искаме да популяризираме този спорт, да създадем база, където да се развива", каза Асен Асенов, гл. експерт "Спортни дейности" в общината.