Фитнес на отктрито строят в Борисовата градинка

Мисия Бургас

24-04-2013, 12:44

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Две нови игрища, в Братята и в Лазур, са вече готови

Модерна спортна площадка изгражда местната администрация за бургазлии в Борисовата градинка. Вместо стария асфалт там ще бъде положено акрилно покритие, върху което ще се играе баскет или волейбол. На игрището ще има уреди за практикуване на фитнес на открито и ново осветление. То ще е готово до средата на месец май.

Обектът бе инспектиран от кмета Димитър Николов и директора на общинско предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи" Живко Иванов. Те посетиха още две нови спортни игрища, които вече се ползват от бургазлии абсолютно безплатно. Едното е футболно, намира се зад Военна болница, до бл. 88 в к-с "Братя Миладинови". През 2013-а там беше поставена настилка от изкуствена трева и нова ограда, до няколко дни ще има и ново осветление.

Второто игрище е в к-с "Лазур". Миналата година то беше с асфалтово покритие. Сега то е разделено на две части – едната е футболно игрище, покрито с изкуствена трева, а другата съвсем скоро ще стане площадка за баскет/волейбол с акрилно покритие.

"Интересът към тези игрища е голям. Ще продължим да ги изграждаме не само в града, но и в съставните селища. Пазете ги, те са ваши!", каза кметът Николов.