Асфалтират "Мусала" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

24-04-2013, 13:13

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Валяците минават и по съседните "Братя Миладинови" и "Антон Страшимиров"

Дългоочакваният ремонт на улиците „Мусала”, „Братя Миладинови” и „Антон Страшимиров” започнаха. Старт на работата дадоха градоначалникът Иван Тотев и районният кмет Райна Петрова.

Цели 6 години бяхме засипвани от жалби от живеещите в района. Сега ще оправим настилката на трите улици с обща площ от 1000 кв. м. Освен това ще благоустроим района. Преди да влязат машините окастрихме дърветата, посочи Петрова. Тя заяви, че е много доволна и от ремонта на близката „Бунтовнишка”. Там вече се полага вторият слой настилка и започва изграждането на тротоарите. След ремонта районът ще добие съвсем различен вид, изтъкна още тя. Петрова благодари за отделеното от общината финансиране.

Кметът на район Централен посочи, че има мащабна строителна програма. В нея се включва ремонт на булевард „Източен” от номер 135 до 139. Там вече се работи и по желание на живущите се правят нови паркоместа. Кърпи се улица „Лъждене”. Скоро ще започнем и ул. „Г. Тертер”. Освен това се работи по сертифициране на площадката за игра в детска градина "Перуника". Тя вече е подходяща и за деца с увреждания. Такива подобрения ще бъдат направени и в двора на ЦДГ „Щурче”. Цяло лято ще се работи, изтъкна Петрова.

Този ремонт е доказателство, че не ремонтираме само големите булеварди, посочи на свой ред кметът Иван Тотев. Това е поредният проект за обновление на улици от вътрешнокварталната мрежа. Днес излиза и решението на КЗК за договорите за асфалтиране. Ако то е положително още следващата седмица стартират работа по булевардите „Източен”, „Никола Вапцаров” и „Санкт Петербург”. Целта е да се използват почивните дни, заяви Тотев.

Градоначалникът съобщи и една криминална новина. В Стария град имало сигнали за откраднати улуци. Тази нощ патрул на Общинска охрана е заловил злосторника. Той е предаден на полицията в 4-то РПУ. Откакто е поставена системата за видеонаблюдение в зоната на Стария град набезите сериозно са намалели. Ще се постараем да разширим обхвата на набюдението. Новото осветление също ще пречи на промъкването на апашите, заяви кметът.