Зума дава началния удар на турнира на Ариана в Пловдив

Спорт

24-04-2013, 14:33

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

За шампионската титла под тепетата ще спорят рекордните 207 отбора

Четвъртото издание на футболния турнир Ариана Аматьорска Лига започва този уикенд в Пловдив. Шампионатът постави абсолютен рекорд, след като 207 отбора подадоха заявки за участие в битката за шампионската титла под тепетата.

Официалният старт на Ариана Аматьорска Лига в Пловдив е в петък (26 април), като първите мачове на терените на спортен комплекс "Оптимум" са с начален час 16:00.

Откриващият двубой за 2013 година ще противопостави атрактивния женски футболен тим на Пловдив - ФК „Екомет 90”, и "LPC -TOP ELEVEN", а легендата на българския футбол Христо Бонев ще изпълни началния удар в срещата. 

Ариана Аматьорска Лига 2013 в Пловдив ще бъде по-специален турнир и с факта, че събира едни от най-постоянните тимове в историята на надпреварата. Миналогодишният първенец под тепетата – Калояново, ще защитава името си и през тази година, но вече с екзотичното име „ОАЗИС”.

Шампионът от 2011-а година и сребърен медалист в големия финален турнир на Ариана - „Райкомерс”, също се завръща в състезанието. В Пловдив ще вземат участие и традиционно силните тимове на "Даскалите", "Joga Bonito", "Милениум", "Интернационале", както и предизвикалите фурор с името си "Боца е религия".