Аналоговото изкуство превзема Пловдив

Мисия Пловдив

24-04-2013, 15:37

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Грамофони и диапозитиви ни връщат в близкото минало

Десетото юбилейно издание на фестивала Арт позитив, озаглавено "Аналог", стартира този петък. Събитието ще продължи до 19 май и ще бъде съпътствано от куп изложби в Баня старинна, ще има и много пърформънси на открито.

Веднага след старта ще се заформи парти на Небет тепе, където ще излязат бандите Kottarashky, Spiraltone, Narco Polo и др. За да "зарибят" пловдичани да се включат във фестивала на изкуството, ще се проведат и няколко предхождащи събитието акции.

Днес от 17 часа на центъра ще звучат грамофони с любими песни. Утре от 19,30 часа пък фасадата на Народната библиотека "Иван Вазов" ще добие необичаен вид, тъй като върху барелефите ще бъдат прожектирани серия диапозитиви.

Експозицията в Баня Старинна ще бъде отворена всеки ден без понеделник от 11,00 до 19,30 ч. Всички представени творчески проекти ще бъдат реализирани само чрез аналогови технологии. Това е едно алтернативно съвремие. Много художници и артисти отказаха да се включат, защото са минали изцяло на дигитално творчество, посочиха организаторите.

Повече за програмата можете да научите ТУК или на фейсбук страницата на събитието.