Лютви Местан разкри търговците на гласове в Столипиново (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

24-04-2013, 17:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Стотици посрещнаха лидера на ДПС

Силни скандирания "ДеПеСе" и развети знамена посрещнаха лидера на ДПС в ромския квартал Столипиново. В 15.30 часа Лютви Местан слезе от предизборния автобус на ул. "Елба". До него бяха водачите на листата за народни представители от Пловдив Петя Раева и Бранимир Иванов. Близо 500 души бяха дошли на митинга на Движението.

Тук съм, защото вярвам, че моите братя и сестри няма да продадат своя глас, каза от трибуната Местан. Демокрацията няма цена. Купеният глас е откраднат. Така не се взема властта. Народът те помита.

Лидерът на партията припомни, че преди десетина дни в полицията бяха привикани хора на ДПС. По думите на Местан така предварително се вменява вина за търговия с гласове. По този повод той е изпратил и питане до министъра на вътрешните работи. Отговор все още няма.

Гаро всички го знаем, но в полицията викаха нашите хора, допълни водачът на листата на ДПС Петя Раева. Хорат идват, вземат гласа ви и не се променя нищо, забравят ви. ГЕРБ даде за награда на Гаро сметището. А за вас мизерия и глад, допълни Раева.

Според нея най-големите проблеми в ромския квартал са безработицата, ниските доходи, лошото здравеопазване и образование.

Наричат ме каква ли не. И вас – циганите на сапун, да ги убием. Но аз съм тук и ви обичам, каза Петя Раева.

Който ви даде 20 лева, гонете го с камъни, заяви Бранимир Иванов. Живеем в кал, мизерия, в катакомби. Осакатяват ни в зародиш. Това ли заслужаваме, попита кандидат-депутатът. Ние сме сред вас. Вие сте нашият глас в политиката. На 12 май с бюлетина № 40, заяви Иванов.

Тук съм, защото ви вярвам и да ви дам мъжката си дума, че тези силни мъже и жени ще защитават вашите свободи и вашата сигурност, каза Местан. Разчитаме на вашата любов. Искам вашето доверие. Изборите ще бъдат жестоки. Ще има провокации. Отговаряйте им с толерантност и любов, призова лидерът на партията.