Левски на финал за Купата след 0:0 в "Надежда"

"Сините" се пазиха за ЦСКА срещу Локомотив

Левски се класира на финала за Купата на България, след като направи 0:0 в реванша с Локомтоив (София) и с общ резултат 3:1 ще спори за трофея. Срещата в "Надежда" се игра пред 3000 зрители, като и двата отбора изпуснаха няколко добри положения за гол. Мислите на "сините" обаче бяха насочени изцяло за вечното дерби с ЦСКА, което е в събота от 16,00 часа на националния стадион "Васил Левски".

Том центрира от корнер във 2-ата минута, Михаил Иванов не се намеси убедително и изпусна топката, но за негов късмет Орлин Старокин успя да изчисти. В 6-ата минута Даниел Пеев стреля от фаул малко пред ъгъла на наказателното поле, но Михаил Иванов внимаваше и успя да спаси. Страхотен пропуск на Гари Родригес. Станислав Ангелов пусна прекрасен пас към звездата на Левски, той надбяга по лявото крило Александър Дюлгеров, навлезе в наказателното поле сам срещу Божидар Митрев и стряла. Вратарят на Локомотив обаче показа класа и успя да отрази удара му. Невероятен пропуск на Жоао Силва. Гари Родригес преодоля Мартин Димитров и напредна. Пусна топката към непокрития Жоао Силва фронтално срещу вратата.. Португалският таран влезе в наказателното поле, сам срещу Митрев и стреля, но вратарят на "железничарите" отново показа страхотен рефлекс и спаси. След половин час игра Левски изпусна още едно добро положение. Гари Родригес подаде към Жоао Силва. Португалецът се размина с топката, тя стигна до Кристовао Рамос. Юношата на Порто се опита технично да прехвърли Митрев, но вратарят се усети и успя да избие топката. В 37-ата минута Димитър Илиев получи подаване в наказателното поле и стреля, но слабо, което не успя да затрудни Михаил Иванов.

В 48-ата минута "сините" изпуснаха още едно отлично положение. Резервата Стефан Велев премина половината терен като на парад през трима футболисти на Локомотив, стигна до наказателното поле и подаде на Гари Родригес. Холандското крило стреля мощно точно под горната греда, но за пореден път Митрев успя да спаси вратата си. Две минути по-късно самият Велев стреля извън наказателното поле, но топката мина на сантиметри от лявата греда на вратата. В 52-ата минута и "червено-черните" имаха добър шанс да открият резултата. Антонио Павлов пусна отличен извеждащ пас към Крум Бибишков. Нападателят стигна до наказателното поле, влезе вътре и стреля много силно в открития ъгъл на Мишо Иванов, но в последния момент Ромах Прохазка се метна и изби в корнер. В 74-ата минута Велев пусна добър пас към Гари Родригес, който проби по аутлинията и пусна пас към Жоао Силва, но Митрев пресече подаването. След това пред Том се откриха две възможности да стреля, но и в двата случая бразилският халф не уцели вратата. В 79-ата мунита резервата Цанков отправи мощен удар, но и Михаил Иванов показа класа и спаси. Три минути преди края на мача Локомотив изпусна отлично положение. Уилкер отклони с глава центриране за Бранеков, който стреля в далечния ъгъл, нопокрай вратата. В последните секунди Антонио Вутов можеше да вкара след диагонален удар, но топката мина на сантиметри от вратата на Митрев.

 

Преди мача:

Локомотив (София) и Левски се изправят един срещу друг в мач реванш от полуфиналите за Купата на България. В първата среща на "Георги Аспарухов" "сините" спечелиха с 3:1, което ги прави фаворити преди днешния сблъсък. Николай Митов е направил сериозни промени в състава, сравнение с победата 2:1 над Литекс. Защитното каре е изцяло ново, а юношата Радослав Цонев започва титуляр като опорен халф до Станислав Ангелов, който също не игра в Ловеч. Рене Михелич пък се завръща, след като изтърпя два мача наказание заради червен картон, получен в  мачa за първенството между двата тима (2:1 за Левски). Емил Велев-Кокала пък залага на най-доброто срещу отбора на сърцето си. Той не може да разчита на Маркиньос, но Том се завръща в игра. Крум Бибишков и Димитър Илиев, който вкара гола на "Герена" пък ще водят атаката на "железничарите".
СТАТИСТИКА:
Мач реванш от полуфиналите за Купата на България Начало 15,30 часа
Локомотив (Сф) - Левски 0:0 (1:3)
Локомотив: 1.Митрев, 16.Димитров, 18.Дюлгеров, 6.Бранеков (к), 21.Трифонов, 23.Том, 19.Петров, 77.Пеев (71-Манолов), 9.Павлов (73-Уилкер), 76.Бибишков, 14.Д.Илиев (66-Цанков) Резерви: 86.Галев, 25.Гаров, 11.Добрев, 13.Уилкер, 22.Цанков, 10.Дафчев, 8.Манолов Треньор: Емил Велев
Левски: 89.М.Иванов, 8.Прохазка, 55.Милиев, 13.Везалов, 6.Старокин (72-Ели), 4.Ангелов (к), 32.Р.Цонев (46-Велев), 29.Михелич, 16.Рамос (90-Вутов), 11.Родригес, 9.Силва Резерви: 23.Пл.Илиев, 3.Ели, 10.Йовов, 77.Велев, 7.Василев, 30.Вутов, 14.Пл.Т.Илиев Треньор: Николай Митов
Съдия: Никола Попов Жълти картони: Милиев (Левски) Червени картони: Стадион: "Локомотив", София, 3000 зрители