Добро утро в четвъртък!

Мисия Пловдив

25-04-2013, 06:38

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Показват изложба с находки от разкопките на Одеона и Форума

Добро утро, пловдивчани! Слънчево време ни очаква в предпоследния работен ден от седмицата. Температурите ще са почти летни като максималните градуси ще достигнат 29 градуса. Денят в Пловдив е изпълнен със събития.

От 10 часа в заседателна зала на Община Пловдив ще се състои пресконференция по повод XXII Балканско първенство по културизъм и фитнес в града.

Веднага след това заместник-кметът Георги Титюков ще говори за Деня на отворените врати в Дома за социални услуги „Олга Скобелева“, който ще е утре.

Кметът на Пловдив Иван Тотев ще открие от 11 часа в Археологическия музей изложба под надслов „Античният форум на Филипопол – археологическо лято 2012”. Ще бъдат експонирани над 1000 находки, а посетителите ще могат да видят златните и сребърни монети, открити по време на археологическите разкопки миналата година на Одеона и Форума.

От 10 часа в сградата на Областна дирекция на МВР ще се проведе пресконференция на тема „Безопасност на пешеходците”. С решение на Общото събрание на Организацията на Обединените нации от 4 април 2012 г. периодът от 6 до 12 май е обявен за Втора международна седмица за пътна безопасност.

В града на тепетата от 11 часа на ул. „Константин Фотинов” № 15 врати отваря Информационен център „Европа Директно – Пловдив” от мрежата на 500-те информационни центрове в големите градове на Европейския съюз.
Целта на Центъра е в следващите 5 години да осигури на гражданите от 4 области в Южен централен район на България да имат лесен достъп до информация и да създаде възможности да изразяват и обменят своите мнения във всички области на дейност на Европейския съюз с акцент върху тези от тях, които имат пряко въздействие върху всекидневния им живот.
От 10 часа в заседателна зала на Колеж по икономика и администрация ще се проведе пресконференция за спечеления проект „Усъвършенстване на системите за управление в Колеж по икономика и администрация – Пловдив“ по ОП Развитие на човешките ресурси.

От 14, 30 часа в „Дом на науката и техниката” Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров” открива изложба-ревю „Творчество от текстил и кожа”.

Събитието се организира съвместно с Център за кариерно ориентиране – Пловдив, и е една от основните дейности, а именно  „Популяризиране на професионалното образование” – „Училищни форуми по кариерно ориентиране” по проект  „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”.

Синдикатът КНСБ – Пловдив организира от 17,00 часа в Зала „Съединение“ на Регионален исторически музей среща със синдикалния си актив за представяне на Меморандум за социално – икономическото и обществено – политическото развитие на България през периода 2013 – 2017 год.

На срещата ще присъства Пламен Димитров, президент на конфедерацията. Поканени са и представители на основните политически сили от 16 – ти МИР Пловдив – град.