Млад мъж плаши да си драсне клечката от отчаяние

Животът

25-04-2013, 09:33

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Друг изход нямам, не мога да прибера болната си майка вкъщи, проплака 35-годишния Красимир Карамитев от Маданско

"Ще се самозапаля, друг изход нямам, не мога да прибера болната си майка вкъщи", заплаши вчера 35-годишния Красимир Карамитев от махала Шеменска, община Мадан.

55-годишната му майка е на смъртно легло в София, болна е от рак. "Мечтата й е да се прибере вкъщи, а нямаме път", нарежда отчаяния мъж, пише smolyanpress.net.

Заради липсата на път семейството на Снежана Карамитева е пренасяло поне 20 пъти на ръце през урвите или на магаре, за да стигне до шосето на около километър в горната част на махалата.

"Органите на майка вече отказват да работят. Ида ли при нея в болницата в София все това повтаря. Обещаха път, но 7 месеца нищо не се прави. Искам да изпълня последната й воля, а не мога. Този път няма как и на ръце да я пренесем, понеже е рисковано", казва Крисимир. Той е безработен, както и останалите четирима братя и сестри в семейството. Пенсията на баща му е 130 лв., а парите, които получава Снежана не стигат за лекарства. Заради невъзможност на линейка да стигне до домът й болната жена бе настанена в хосписа в Мадан. Престоят за месец там обаче е 500 лева. Семейството й няма пари да плаща престоя й. За един от месеците в края на годината плати маданския кмет, за друг Общинския съвет, а за третия се събраха средства от дарители. Престоят за януари обаче не е платен и срещу Карамитеви е заведено дело.

Общината е задействала процедура за отреждане на терен през гората за път до къщата на болната.

"1 км път трябва да се направи, предвидили сме средства, но тече процедура на Горското за преотреждане на терена, тъй като е горски, не зависи от нас кога ще може да се започне", обясни кметът.